Error creating domain: vbd: Segment not found

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Error creating domain: vbd: Segment not found

Julien TOUCHE

Hello

i'm trying to build a xen guest on fedora core (Fedora Core release 3.92
(Pre-FC4)). i have installed xen with yum + yum update (following
http://www-128.ibm.com/developerworks/linux/library/l-xen/) but after
rebooting on xen0, i failed to create one guest:

# xm create mon1 -c
Using config file "/etc/xen/mon1".
Error: Error creating domain: vbd: Segment not found:
uname=file:/export/tmp/images/DebianWoody.img
# xm list
Name              Id  Mem(MB)  CPU  State  Time(s)  Console
Domain-0           0      123    0  r----      9.3

# xm log
[...]
[2005-06-09 14:30:41 xend] DEBUG (XendDomainInfo:673) Closing console,
domain 3
[2005-06-09 14:30:41 xend] DEBUG (XendDomainInfo:661) Closing channel to
domain 3
[2005-06-09 14:30:41 xend] ERROR (SrvBase:163) op=create: Error creating
domain: vbd: Segment not found: uname=file:/exp
ort/tmp/images/DebianWoody.img
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/xen/xend/server/SrvBase.py",
line 107, in _perform
    val = op_method(op, req)
  File
"/usr/lib/python2.4/site-packages/xen/xend/server/SrvDomainDir.py", line
71, in op_create
    raise XendError("Error creating domain: " + str(ex))
XendError: Error creating domain: vbd: Segment not found:
uname=file:/export/tmp/images/DebianWoody.img
[2005-06-09 14:30:41 xend] INFO (XendRoot:112) EVENT>
xend.console.create [13, 3, 9603]

# file /export/tmp/images/DebianWoody.img
/export/tmp/images/DebianWoody.img: Linux rev 1.0 ext3 filesystem data
# cat /etc/xen/mon1
kernel ="/boot/vmlinuz-2.6.11-1.1369_FC4xenU"
memory = 64
name = "mon1"
nics = 1
disk = ['file:/export/tmp/images/DebianWoody.img,sda1,w']
root = "/dev/sda1 ro"

# xm info
system                 : Linux
host                   : whitebox.arlis.local
release                : 2.6.11-1.1369_FC4xen0
version                : #1 SMP Thu Jun 2 23:21:44 EDT 2005
machine                : i686
cores                  : 1
hyperthreads_per_core  : 2
cpu_mhz                : 2393
memory                 : 3967
free_memory            : 3805
# cat /proc/meminfo
MemTotal:       125056 kB
MemFree:         30480 kB
[...]

i try multiple reboot but it doesn't help
http://lists.xensource.com/archives/html/xen-users/2005-04/msg00164.html

ideas ?


Regards

        Julien Touche

note: the host has 5 GB of memory. any limits to 4 GB ?

_______________________________________________
Xen-users mailing list
[hidden email]
http://lists.xensource.com/xen-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error creating domain: vbd: Segment not found

Julien TOUCHE
to be sure, i tried to create more /dev/loop* device like said here
http://lists.xensource.com/archives/html/xen-fr/2005-04/msg00011.html
(french)

but with no luck

is there any way to debug/trace this kind of problem ?
this is the first guest on the box and it seems there is no reason to
failed. i try to build another base filesystems with yum and get the
same error.

> # xm create mon1 -c Using config file "/etc/xen/mon1". Error: Error
> creating domain: vbd: Segment not found:
> uname=file:/export/tmp/images/DebianWoody.img

> # xm list Name Id  Mem(MB)  CPU  State  Time(s)  Console Domain-0 0
> 123    0  r----      9.3

thanks
Regards

                Julien


_______________________________________________
Xen-users mailing list
[hidden email]
http://lists.xensource.com/xen-users