Internet access for virtual network under Xen 3.0

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Internet access for virtual network under Xen 3.0

Falko Timme
Hi all,

I have the following setup (on Debian Sarge):

dom0 has one real network card (eth0, 192.168.0.100) with the gateway
192.168.0.1, and one dummy network interface, dummy0, with the IP address
192.168.3.1.
I have two domUs, vm01 (192.168.3.2) and vm02 (192.168.3.3), with their
gateway being dom0's dummy0 interface (192.168.3.1).
In /etc/xen/xend-config.sxp I have changed

(network-script network-bridge)

to

(network-script 'network-bridge netdev=dummy0')

and rebooted the system. Nothing else has been done, no iptables rules, etc.
In dom0 I have internet access, and I can ping 192.168.3.2 and 192.168.3.3.
>From vm01 and vm02 I can ping 192.168.3.1, 192.168.3.2, 192.168.3.3 and even
192.168.0.100, but I cannot ping 192.168.0.1, and I don't have internet
access in vm01 and vm02.

What do I have to do in order to change this?

On Xen 2.0.7 I did it like this:
http://www.howtoforge.com/perfect_xen_setup_debian_ubuntu_p6
but it doesn't work for Xen 3.0. :-(

Thank you.

Falko Timme


_______________________________________________
Xen-users mailing list
[hidden email]
http://lists.xensource.com/xen-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Internet access for virtual network under Xen 3.0

Falko Timme
Anyone?

----- Original Message -----
From: "Falko Timme" <[hidden email]>
To: <[hidden email]>
Sent: Tuesday, January 10, 2006 6:32 PM
Subject: [Xen-users] Internet access for virtual network under Xen 3.0


> Hi all,
>
> I have the following setup (on Debian Sarge):
>
> dom0 has one real network card (eth0, 192.168.0.100) with the gateway
> 192.168.0.1, and one dummy network interface, dummy0, with the IP address
> 192.168.3.1.
> I have two domUs, vm01 (192.168.3.2) and vm02 (192.168.3.3), with their
> gateway being dom0's dummy0 interface (192.168.3.1).
> In /etc/xen/xend-config.sxp I have changed
>
> (network-script network-bridge)
>
> to
>
> (network-script 'network-bridge netdev=dummy0')
>
> and rebooted the system. Nothing else has been done, no iptables rules,
etc.
> In dom0 I have internet access, and I can ping 192.168.3.2 and
192.168.3.3.
> >From vm01 and vm02 I can ping 192.168.3.1, 192.168.3.2, 192.168.3.3 and
even

> 192.168.0.100, but I cannot ping 192.168.0.1, and I don't have internet
> access in vm01 and vm02.
>
> What do I have to do in order to change this?
>
> On Xen 2.0.7 I did it like this:
> http://www.howtoforge.com/perfect_xen_setup_debian_ubuntu_p6
> but it doesn't work for Xen 3.0. :-(
>
> Thank you.
>
> Falko Timme
>
>
> _______________________________________________
> Xen-users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.xensource.com/xen-users


_______________________________________________
Xen-users mailing list
[hidden email]
http://lists.xensource.com/xen-users